Pedal to the metal!

 

1108-Joule-lifestyle-WR-92

Goed nieuws voor de medewerkers van bedrijven die binnen het PC209 werken. Vanaf nu kunnen ze hun eindejaarspremie inzetten voor fietsleasing en de financiële, functionele en ecologische voordelen van de fiets omarmen in hun woon-werkverkeer.

 

Sociaal akkoord

De sociale partners binnen het Paritair Comité 209 voor bedienden en het Paritair Comité 111 voor arbeiders in de metaalfabrikatennijverheid hebben een sectorakkoord bereikt dat werknemers voortaan de mogelijkheid biedt om een deel van hun eindejaarspremie om te zetten in een fiets en/of extra verlofdagen. Opnieuw een stap in de goede richting om de brede werknemerspopulatie toegang te geven tot een financieel interessante fiets voor woon-werkverkeer.

Conversie

De optie om maximaal 50% van de eindejaarspremie om te zetten in andere voordelen zal beschikbaar zijn voor bedrijven binnen PC 209 en 111 waar de sectorale eindejaarspremie minstens een volledig maandsalaris bedraagt. Aanvankelijk geldt dit enkel voor Vlaamse bedrijven, al zijn er een aantal uitzonderingen.

De voorwaarden en voordelen zullen ingaan vanaf de eindejaarspremie van 2023, mits men hierover een ondernemings-cao afsluiten. De conversie moet kostenneutraal zijn voor de werkgever en werknemers kunnen ook vrij kiezen of ze willen deelnemen. Wie voor conversie kiest, kan hiermee onder meer een fiscaal voordelige fietslease afsluiten.

blog-fietsaankoop

Fietsleasing (?)

Fietsleasing is de voorbije 5 jaar enorm populair geraakt om als flexibele verloningsvorm aan te bieden aan medewerkers. Je kiest een pakket met fiets, onderhoudspakket, een omnium schade-en diefstalverzekering en pechbijstand die je gedurende 36 maanden kan gebruiken. Aan het eind van de termijn heb je zelf de optie om de fiets aan te kopen.

Via loonruil (zoals de eindejaarspremie) kan je het pakket leasen aan gunstige (para)fiscale voordelen mits je de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer.

 

SHARE

Wil je ook inzetten op duurzame mobiliteit?