Ook Helan springt op de fiets met Joule

 

Om zijn medewerkers gezond en gemotiveerd te houden, biedt Helan hen sinds enkele jaren een fietsleaseplan aan. De groep Helan koos daarbij voor Joule’s all-in formule, om zijn medewerkers zo de beste service te geven. Helan blikt terug op een succesvolle opstart en kijkt vooruit naar meer en meer duurzame mobiliteit.

ook-helan-springt-op-de-fiets-met-joule 
“Fietsen past perfect in onze bedrijfsvisie”, begint Bart Berghmans, mobiliteitscoördinator bij Helan. “We zetten in op het welzijn van onze medewerkers en op duurzame mobiliteit. Fietsen is goed voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee.” Een openbare aanbesteding leidde Helan naar Joule, die als partner een fietsleaseplan realiseerde. Joule’s flexibiliteit was een doorslaggevende factor in de beslissing. “Onze medewerkers zijn verspreid over heel Vlaanderen, en ze hebben heel uiteenlopende functies. Joule speelt daarop in.”

“De verhuis van een van onze hoofdkantoren in Gent was voor verschillende medewerkers de aanleiding om de auto in te ruilen voor een leasefiets”, zegt Kaat Van Hecke, HR Expert bij Helan. “We zagen al een stijging in het aantal medewerkers dat met de fiets naar het werk kwam, en de opstart van de leasingformule met Joule gaf die stijging een boost. Sinds de samenwerking met Joule maken 135 extra medewerkers gebruik van een leasefiets, bovenop de medewerkers die nog een fiets leasen van een vorige leasingpartner.”

Maak net als Helan het verschil voor jouw werknemers!

De best passende service, vlot opgestart

Wat houdt Joule’s flexibiliteit precies in? “Waar nodig levert en onderhoudt Joule de fietsen aan huis in plaats van op kantoor”, legt Kaat uit. “Dat is een groot pluspunt voor medewerkers die niet in één van onze hoofdkantoren werken. Met de all-in formule rijd je rond op een goed onderhouden, verzekerde en heel degelijke fiets. De prijzen zijn ook correct - ook wanneer een medewerker de leasing vroeger stopzet. Dat werkt drempelverlagend, want zo sluit je niemand uit, ook de medewerkers niet die korter dan drie jaar in dienst blijven. Alle afspraken zijn bovendien heel duidelijk. Ten slotte helpt Joule bij het kiezen van de juiste leasetermijn en kunnen medewerkers rekenen op begeleiding bij het kiezen van hun fiets.”

 

Helan startte de leasingformule met Joule in volle coronaperiode. “Dat verliep daarom volledig digitaal”, zegt Bart. “Maar Joule was vlot bereikbaar via één aanspreekpunt. Ze hielpen bij het opstellen van de fietsleasepolicy en gaven veel tips. Samen met ons speelden ze in op de noden van onze verschillende medewerkersgroepen: we konden de infosessies inplannen op verschillende momenten en inhoudelijk aanpassen om de juiste voordelen te belichten. Want die zijn niet voor iedereen dezelfde: medewerkers die verloond worden volgens sectorale barema’s kunnen enkel hun nettoloon inruilen voor duurzame mobiliteit – niet hun brutoloon. Dat is heel jammer, want zo missen zij de grootste financiële voordelen. Hopelijk komt er snel verandering in die wetgeving.”

Een fietscultuur in elk bedrijf

“Geen enkel bedrijf is hetzelfde”, zegt Laurens Verbeke, medeoprichter van Joule. “We gaan daarom altijd op zoek naar de best passende service of termijn. Joule biedt een service aan via de lokale dealers alsook rechtstreeks mobiel bij de klant op locatie, zoals bij het plan van Helan. Ook gaan we actief een fietscultuur promoten. Daar dragen onze infosessies aan bij. En als er bijvoorbeeld werknemers zijn die nog nooit met een elektrische fiets reden, kunnen we er één aanbieden om dat eens te proberen. We kunnen ook fietsen ter beschikking stellen om twee weken lang te testen hoe het is om naar je werk te fietsen. Wanneer je iemand echt op de fiets zet, wordt het heel gemakkelijk om hem enthousiast te maken voor duurzaam woon-werkverkeer.”

 

“We horen heel vaak dat medewerkers het zich beklagen dat ze niet eerder een fiets leasden, en dat ze nu veel meer fietsen – ook in hun privéleven”, bevestigt Kaat. “Dat vinden we natuurlijk super, want het fysieke en mentale welzijn van onze collega’s staat voorop bij Helan. Bovendien zijn gezonde medewerkers gemotiveerder in hun job, en daar halen uiteindelijk ook onze klanten voordeel uit. Zelf vind ik het nu juist ongemakkelijk om de auto te nemen. Eens je een fietsleasing geprobeerd hebt, wil je niet meer terug.”

Beeld Lien Geldhof

baanbrekendewerkgever_logo_zonder_jaartal

Baanbrekende werkgever

Dit artikel werd opgesteld vanuit de campagne van Joule met Baanbrekende Werkgever. 

Meer info
SHARE