Met elke trap een stap vooruit: de functionele voordelen van fietsen

 

Er zitten 24 uur in een dag, waarvan we er in een ideale wereld al een stuk of acht al slapend doorbrengen. Voor al wie de overige uren liefst niet in de file wil doorbrengen is er een gezond alternatief: de fiets.

 

1108-Joule-lifestyle-WR-71

België, land van de frieten files

De coronacrisis bracht ons veel negatieve gevolgen, maar hier en daar had die wereldwijde stilstand ook een positieve impact. Veel bedrijven ontdekten dat het eigenlijk perfect mogelijk is om vaak van thuis te werken. Werkgevers en werknemers stelden de manier waarop we ons verplaatsen sterk in vraag. Elke dag uren in de file staan leek opeens volledig achterhaald en contraproductief.

Vandaag lijkt de geschiedenis zich helaas toch te herhalen, want vrijwel nergens is de file zo’n fenomeen als in België. We verliezen tot wel twee uur per dag verliezen door stil te staan. Bovendien is de auto koning van vervoer, want voor bijna twee op drie woon-werkverplaatsingen blijft de wagen hét hoofdvervoermiddel.

Schermafbeelding 2023-12-14 175120-1

Podcast Kilowattur

Bekijk of beluister ook de Kilowatuur podcast #5

In de 5de aflevering van onze podcast 'Kilowattuur' gaan we dieper in op de actuele mobiliteitsuitdagingen in België.

Learn more

Sneller dan je denkt

De oplossing voor het fileprobleem? Multimobiliteit waarbij er een slimme combinatie wordt gemaakt van wandelen, fietsen, openbaar vervoer en deelauto’s. We moeten de auto meer gaan gebruiken als het echt moet, en niet omdat het kan.

Bovendien onderschatten mensen nog te vaak de snelheid van twee wielen. De gemiddelde woon-werkafstand van de Belg is ongeveer 20 kilometer. Tegenwoordig kan je met de (elektrische) fiets makkelijk afstanden van meer dan 30 kilometer overbruggen. Niet alle verplaatsingen zijn overbrugbaar zonder auto, maar we mogen dus zeker ambitieus zijn.

Schermafbeelding 2023-12-14 175316

Daarnaast is in stedelijke gebieden de fiets vaak sneller dan de auto. Steden zoals Gent promoten duurzame mobiliteit en kiezen steeds meer voor autovrije zones met een aangepast mobiliteitsplan. Met de fiets hoef je dus geen omweg te maken en ben je vaak vlugger op je bestemming. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook stress.

 

Joule Fietsleasing

De voordelen van fietsleasing!

Bekijk ook even deze blog artikels over de andere voordelen van fietsleasing:

💶 Financieel: fietsleasing is goed voor je portemonnee

🌱 Ecologisch: fietsleasing en de groene voordelen

🍎Gezondheid: fietsleasing en de gezondheid

Learn more

Kortom, de fiets is niet alleen functioneel, maar ook een tijd bespaarder. In een fileland als België kan je heel wat minuten winnen door op de fiets te springen. Wil jij dus de dag beginnen met een vliegende start? Dan is de fiets de perfecte optie.

Contacteer vrijblijvend één van onze medewerkers. Dan leggen we het graag eens uit bij een koffie en 2 speculaasjes.

 

SHARE